Na bicykli deťom

Prejdú 1057 km na bicykli ako dôkaz, že bojovať s rakovinou u detských pacientov sa oplatí! Do pedálov šliapne aj Ivan „Tuli“ Vojtek, Michaela Čobejová či Ivan Jakeš.

OZ Deťom pre život štartuje už 6. ročník projektu Na bicykli deťom. Cieľom charitatívnej cyklojazdy je ukázať, že bojovať s onkologickým ochorením má zmysel, o čom svedčí aj viac ako 70% úspešnosť liečby malých onkologických pacientov. Účastníci pelotónu spolu s Ivanom „Tuli“ Vojtekom, Michaelou Čobejovou, Jarom Bekrom, Ivanom Jakešom a ďalšími známymi tvárami televíznej obrazovky prejdú od 6.6. – 13.6. z Novej Sedlice až do Bratislavy 1057 km. K pelotónu sa na rôznych úsekoch v rámci Slovenska môže pridať aj široká verejnosť.

Deti sú naše najväčšie poklady, pre ktoré sme ochotní urobiť čokoľvek, kedykoľvek a kdekoľvek. Obzvlášť vtedy, ak bojujú so zákernou chorobou, ktorá v nás vyvoláva strach a beznádej. Na to, aby sme mohli vykonať veľké činy, ktoré môžu zachrániť ľudský život, však niekedy stačí paradoxne veľmi málo. Stačí chcieť pomôcť. Myšlienka projektu Na bicykli deťom vzišla práve z chuti podporiť tých,  ktorí si sami pomôcť nevedia. Autori ju prepojili s dostupným športom, ktorým cyklistika pre väčšinu ľudí je.  „Chceme ukázať, že tak, ako my budeme zápasiť s kilometrami a nevzdáme to, tak musia bojovať aj detskí onkologickí pacienti. Aj keď prídu krízy a vy máte pocit, že už sa ďalej nedá, je potrebné prekonať sa a ísť ďalej,“ približuje myšlienku projektu Miro Bilík, zakladateľ OZ Deťom pre život a držiteľ ocenenia Filantrop roka 2013.

Súčasťou charitatívnej cyklojazdy je aj verejná zbierka, na základe ktorej občianske združenie organizuje rekondičné a relaxačné pobyty pre detských onkologických pacientov, pomáha finančne a aj materiálne oddeleniam detskej onkológie či poskytuje individuálnu prepravu pacientov zo sociálne slabších rodín.

Účasť na tohtoročnej cyklojazde potvrdili aj známe osobnosti ako Ivan „Tuli“ Vojtek, Ivan Jakeš, Michaela Čobejová, Jaro Bekr, trenčianskí hokejisti či ďalšie známe tváre televíznej obrazovky. „Rád vymením na pár dní motocykel za bicykel. Páči sa mi myšlienka tohto podujatia a je to najmenej, čo môžem pre detských onkologických pacientov  urobiť.  Verím, že na bicykel vysadne čo najviac ľudí a odšliapeme to spoločne,“ zdôvodňuje Ivan Jakeš, slovenský pretekár.

Novou účastníčkou pelotónu bude aj Michaela Čobejová: „Je to veľmi príjemná letná akcia. Zúčastním sa poslednej etapy aj s mojou dcérou.  Je veľa rodín s deťmi, ktoré majú bicykle. Pokiaľ sa spoja a podporia dobrú vec , bude to fajn.”

Viac informácií nájdete na:  www.detomprezivot.sk, www.nabicyklidetom.sk

Projekt je realizovaný s podporou Nadácie Poštovej banky.